Treningstider - alle lag
Klikk her for å se alle treningstider!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klubbens historie

Her kan du lese om Eidsvold Turn Fotballs 104 år lange historie

Eidsvold Turnforening regner 29. april 1910 som sin stiftelsesdato. Foreningens første navn var Eidsvold Idrætslag, men allerede etter to år ble navnet endret. I et medlemsmøte 17. september 1910 ble det enstemmig vedtatt å melde laget inn i Norges Fotballforbund. Det første idrettsplassen tilhørte gårdbruker Hans Vilberg da et forsøk på å leie et jorde på prestegårdens eiendom førte ikke fram. Eidsvold Turns egen idrettsplass på Myhrer kom først i 1916.
 
 
Fire fotballklubber
Den første store fotballkamp var allerede i 1910 mot Hamar Ynglingeforening. Eidsvold Turn tilhørte nemlig først Oppland Fotballkrets som ble organisert noen år før Romerike fikk sin egen. Romerike Fotballkrets ble dannet i 1911 etter initiativ fra blant annet daværende Eidsvold Turn-formann Henry M. Gjennestad. På grunn av tautrekking mellom Oppland og Romerike ble ikke Eidsvold Turn overført før i 1920 sammen med en ny fotballklubb, nemlig Dokken. Fra før hadde også Eidsvold IF og Bøn FK meldt seg inn, og man hadde altså på dette tidspunktet fire fotballklubber i Eidsvoll tilsluttet krets og forbund.
 
Kjøpte Myhrer
Helt fra starten ble det arbeidet med å gi Turn en større og bedre idrettsplass. Den 5. juni 1916 kunne J. Th. Davidsen opplyse på et styremøte at han hadde fått kjøpt et fint og flatt areal på Myhrer, ca åtte mål stort, og han tilbød dette til Eidsvold Turn for hans kjøpesum – 1.600 kroner. Tilbudet ble mottatt med takk og på generalforsamlingen 18. juni samme år ble kjøpet gjennomført. Det var et stort løft for klubben, og samtlige frammøtte sa seg villige til å hjelpe til med byggingen av det nye anlegget. Plassen var stor nok for en fotballbane, tennis, krokett, kjeglespill samt turn og gymnastikk. Samme år kjøpte også Eidsvold Turn et tilleggsstykke for 1.100 kroner.
 
Krigen kom
9. april 1940 kom krigen til Norge og ledelsen i Eidsvold Turn måtte drive en nervepirrende kamp mot tyskernes tropper som hadde bestemt seg for å legge en større leir til Myhrer stadion. Tross iherdig innsats ble hjemmebanen invadert utover sommeren og høsten. Alt endte med at hele anlegget overfylt med brakker. Et par år senere mottok Eidsvold Turn en godtgjørelse på 25.000 kroner. 9. oktober 1945 ble det vedtatt å kjøpe ca. 25 mål dyrket mark som gårdbruker Anders Venger var villig til å selge. Prisen var 9.000 kroner. Arbeidet på plassen ble påbegynt samme sommer, men det tok tid blant annet grunnet vanskelig økonomi. Etter hvert ble klubbhuset reparert, varmtvannsanlegg installert, høytaleranlegg og gjerder satt opp. I 1974 startet man for alvor med planer om et nytt klubbhus. Bygget ble 150 km2 stort og prisen ble kalkulert til 530.000 kroner. Bygget ble tatt i bruk sommeren 1979.

Startet opp igjen
Allerede våren 1945 startet virksomheten opp igjen med et medlemsmøte 15. mai. Det ble der vedtatt å be Munkfors Almenna Idrottsforening om hjelp til å skaffe all slags fotballutstyr som ikke var mulig å skaffe i Norge. Dette skulle selvsagt betraktes som et lån. På et styremøte 6. august forelå svaret med tilbud om fullt utstyr som gave. Fotballgruppa samlet seg igjen 21. juni 1945 og 20 medlemmer møtte opp på Vilberg skole. Det ble besluttet å legge treningene til Myhrersletta, men også landsgymnaset ble brukt til trening. I serien endte a-laget på tredjeplass bak Strømmen og Lillestrøm. Dårlige baneforhold førte til dårlige resultater, men 2. juli 1950 ble den nye banen på Myhrer åpnet. Munkfors var gjester og vant 3-1 foran 1.000 tilskuere.

Stadig framgang
8. juli var det jubileumsturnering på Myhrer stadion som samlet 900 tilskuere. LSK slo Vito 6-1 i finalen. De andre deltakerne var Eidsvold Turn og Skreia. I løpet av de neste årene rykket a-laget opp i Vestre Romerikes 2. divisjon, men fra 1957 ble det ny serieordning og Turn spilte i både 4. og 5. divisjon fram til 1961. Det året ble det opprykk til 4. divisjon og interessen var stigende. Både sportslig og økonomisk var klubben i stor framgang.

Gode i cupen
Det gikk litt opp og ned de nærmeste årene, men klubben vakte oppsikt med å slå Frigg 2-0 i NMs andre runde på Myhrer. Frigg spilte da i det som nå kalles eliteserien. I 3. runde ble det tap 3-1 mot Sarpsborg FK på bortebane. Men fra 1968 begynte det å skje ting med Eidsvold Turns fotballgutter. A-laget spilte seg opp i 3. divisjon og året etter ble det bygget tribuner på begge sider av banen for å ta imot alle tilskuerne. I 1970 ble det opprykk til 2. divisjon, men laget gikk rett ned igjen. I 1972 kom eidsvollingene tilbake og nå fulgte to sterke sesonger – de beste i klubbens historie.

Storhetstiden
Første året ble det fjerdeplass i 2. divisjon (nivå to). Samme år kom Eidsvold Turn til 4. runde i cupen der det ble tap mot selveste Rosenborg foran 4.000 tilskuere på Myhrer. I 1973 fikk Turn også sin første landslagsspiller i det kaptein Frank Tømmervåg deltok i flere ungdomslandskamper. I 1974 skulle det gå enda bedre. Etter en jevn og sterk sesong endte Eidsvold Turn på andreplass bak LSK. Dermed skulle det spilles kvalifiseringskamper om en plass i eliteserien. Etter 2-2 mot Bodø/Glimt i Bodø skulle det hele avgjøres mot Fredrikstad hjemme på Myhrer. 5.000 mennesker så gjestene fra plankebyen ta hjem 1-0-seieren. Dette året spilte Svein Bakke, senere bedre kjent som Eiriks far og Sogndal-guru, på ungdomslandslaget, mens Per Brogeland ble tatt ut på Pressens lag som møtte a-landslaget.

Jojo-laget

Eidsvold Turn spilte på nivå to også i 1975, men i 1976 ble det nedrykk. "Gullalderen" var over for denne gang. I 1980 holdt eidsvollingene på å vinne 3. divisjon, men Sunndal rykket opp på bedre målforskjell. På 90-tallet ble Turn landskjent for å rykke opp og ned mellom 2. og 3. divisjon annethvert år. Noen av opprykkene var av det spesielle slaget. I 1994 ble det satt daværende norgesrekord med 21 seirer og en uavgjort på 22 seriekamper. To år senere endte Eidsvold Turn på andreplass, men rykket likevel opp etter å ha kommet blant de fem beste lagene på toertabellen for alle 3. divisjonsavdelingene.

Stabile i 2. divisjon
Etter opprykket fra 3. divisjon i 1998 har Eidsvold Turn vært et stabilt 2. divisjonslag. 2000-sesongen ble tøff da seriesystemet skulle legges om, men plassen ble sikret etter kvalifisering mot Østsiden og Runar. Fra 2001, der Turn spilte 11 kamper i Nord-Norge, har 2. divisjon bestått av fire avdelinger a 14 lag. Blant høydepunktene de siste årene kan cupkampene mot Vålerenga, Sogndal og FC Lyn Oslo på Myhrer nevnes. Da Vålerenga kom på besøk i 2002 var det godt over 2.000 tilskuere innenfor portene.

Fra bunn til topp
I 2002 endte Eidsvold Turn på 11. plass i 2. divisjon. Plassen ble sikret i nest siste serierunde gjennom en dramtisk 3-2-seier hjemme mot Ull/Kisa. Gjestene ledet 2-0 til langt ut i andre omgang i lokalderbyet. Året etter klatret Turn opp til sjuendeplass, i 2004 ble det en tiendeplass og i 2005 ventet en ny sjuendeplass. I 2006 klartet Eidsvold Turn opp til øvre halvdel og endte til slutt som nummer fire. Laget var med i opprykkskampen helt til de siste kampene, og nesten 1.000 tilskuere så toppkampen mot Nybergsund 16. september. I 2007 ble det på ny fjerdeplass etter en råsterk høstsesong - den beste i klubbens historie på dette nivået.

Anlegg
Også på anleggssiden har det skjedd mye de siste årene. Myhrer vokser hvert eneste år og sommeren 2006 er man for alvor i gang med bygging av et nytt garderobebygg og kafeteria. Høsten 2003 sto Eidsvold Turns egen kunstgressbane utenfor Eidsvollhallen ferdig. Takket være en voldsom innsats både i forkant av blant annet daværende daglig leder Roger Halberg, og med sterk dugnadsinnsats i byggeperioden kan klubben nå skryte av et meget bra anlegg sommer som vinter.